Kivizsgálás és állapotfelmérés

Minden betegségre igaz, hogy a hatásos terápia feltétele a korrekt diagnózis, ami csak megfelelő kivizsgálással állapítható meg.

Vizelet tartási problémák

A páciensek csak a tüneteiket érzékelik, de azt nem tudják, hogy mi okozza azokat, Pusztán a panaszaik alapján az orvosnak sem lehet erről pontos ismerete.

Széklet ürítési problémák

Nagyon sok ember székrekedéses, és ennek idővel következményei lesznek. De lehetséges, hogy műtét, vagy trauma okozza a panaszukat. 

A kórelőzmény és az általános vizsgálatok után az urodinamikai vizsgálattal kell eldönteni, hogy melyik fajta inkontinencia okozza a panaszokat. A vizsgálat során megállapítható az esetleges kiáramlási zavarokon kívül a húgyhólyag tágulékonysága, összehúzódó képessége, tartalmának érzése és az, hogy a záróizmok megfelelően működnek-e. Csak ezek alapján döntheti el a szakorvos, hogy melyik kezelés a legmegfelelőbb, és ahhoz nálunk, vagy együttműködő partnereinknél hol lehet hozzájutni.

Sok terápiás módszer ismert, de még a helyesen megválasztott intimtorna, a gyógyszeres és hormonális kezelés, vagy a műtét sem mindig hatásos. Kevés szó esik viszont a hólyagon belüli elektromos ingerléssel történő terápiáról, pedig az egyik legsúlyosabb forma, a neurogén hólyag kezelésében is szinte csak ez a fajta eljárás vezet sikerre.

Rendelőnkben a kivizsgáláson kívül ezzel a kezeléssel is foglalkozunk: a páciens a záróizmok reflexes megerősítése mellett újra megtanulja azok helyes működtetését. A módszer véglegesen megszünteti a problémát, így nincs szükség utána egészségügyi betét, vagy más segédeszköz használatára.

Ritkábban hallani róla, de gyakori a széklet ürítésének és kontrolljának zavara is. A baj eredete végbél manometriás (nyomás) vizsgálattal állapítható meg, amelyek speciális elektrotherápiával szintén jól kezelhetőek. Részletek a blogon (itt) olvashatók.

Cím:

1137, Budapest, Katona József utca 27. II.em. 2., 9-es kapucsengő (Remedy Kft.).

Legkönnyebben 4-6-os villamossal, a Jászai Mari térnél leszállva közelíthető meg.

Telefon:

+36 70 615 2588

Küldjön nekünk üzenetet